Support
Gradinamax.ro folosește cookie-uri. Continuând navigarea îți exprimi acordul pentru utilizarea acestora.

Tarif normal

0359 801 300

Luna august: Activități în grădină

Activități în grădină pentru ultima lună a verii

August - Cea de-a treia fază a verii este reprezentată de luna august, care presupune programarea unor activități esențiale în vederea pregătirii grădinii pentru sezonul de toamnă. Acest articol vă aduce informațiile de care aveți nevoie, pentru a începe sezonul în mod corespunzător!

Prezența precipitațiilor

Cum putem fi de ajutor plantelor, în situația în care precipitațiilor depășesc limita normală pe care acestea o pot suporta? Nu toate plantele pot drena perfect un surplus de umiditate în sol, ceea ce înseamnă că acestea sunt supuse riscului de putrefacție a sistemului radicular, ceea ce bineînțeles că nu ne dorim.

Umiditatea excesivă poate provoca și infestarea plantelor cu infecții fungice patogene, care se dezvoltă și se răspândesc în mod rapid și pot contamina plantele tinere. Totodată surplusul de apă va spăla substanțele nutritive necesare maturării fructelor, stopând astfel dezvoltarea lor.

Ce măsuri trebuie să luăm?

  • Pentru îmbunătățirea sistemului de drenare a solului, se recomandă adăugarea unui strat de nisip sau pietriș mărunt, în stratul superior al solului, astfel încât apa va fi absorbită treptat, fără să înece rădăcinile.
  • Dacă se observă deja o dezvoltare notabilă a bolilor fungice - de exemplu mucegai, este necesară prelucrarea plantelor cu fungicide. În cazul în care acestea nu sunt prezente, pentru prevenirea lor, se vor aplica tratamentele cu substanțele fungicide după oprirea ploii. Este important ca în momentul pulverizării lor plantelor să nu fi existat precipitații, cu cel puțin 3 ore înainte, pentru ca acestea să pătrundă mai bine!
  • Îngrășămintele pe bază de potasiu, reprezintă o necesitate pentru a asigura o maturare rapidă și sănătoasă a fructelor, putând utiliza pentru legume și cenușa în forma diluată. Adăugarea îngrășămintelor în luna august, este și o modalitate bună pentru îmbunătățirea calității solului.

Sunt anumite plante cărora verile ploioase le priesc, acestea răcorind sistemul radicular și stimulând dezvoltarea lor; printre acestea se enumeră varza albă, gulia, conopida, salata verde, dar și roșiile. Fructele acestora vor deveni mai suculente și pline de prospețime.

Ce se poate planta în luna august?

Sfârșitull verii nu înseamnî că este timpul pentru finalizarea semănatului culturilor de legume. Din contră, este perioada potrivită pentru pregătirea paturilor pentru ridichi, ceapă verde și salată verde.

Luna august este luna favorită a horticultrilor, care pot începe prepararea grădinii de flori, pentru plantarea bulbilor de toamnă, cae vor oferi un spectacol de culori, încă de primăvara devreme, readucând natura la viață, după iarna gri.

Plantând bulbii în această perioadă, va fi foarte benefic pentru dezvoltarea sistemului radicular, care necesită timp pentru a rezista pe perioada iernii. Luna august a marcat cea mai bună rată de supraviețuire a florilor și a tufelor decorative.

În cazul în care se observă o înflorire slabă pe perioada primăverii, florile pot fi transplantate în această lună, acestea având timpul necesar pentru a se readapta. În categoria florilor de august sunt cuprinse: primula, brumărelele, margaretele, daliile, liliacul, clematisul, hortensiile și alte culturi decorative. Pentru o creștere sănătoasă, acestea se vor verifica periodic pentru a elimina frunzele și florile uscate, dăunătorii și pentru a fi hrănite cu fertilizatori pe bazp de fosfor și potasiu.

Până la sfârșitul verii, în grădină, pomii fructiferi vor abunda în recolte: piersici, mere, prune, pere și alte fructe, vor fi gata de recoltare în această perioadă, însă pentru a avea cele mai bune rezultate, sunt necesare anumite lucrări:

Îngrijirea culturilor pomicole – fertilizarea și tratarea dăunătorilor

  1. Pregătirea terenului - pomii fructiferi au nevoie în mod obligatoriu de un spațiu suficient pentru a-și dezvolta și extinde rădăcinile, în așa fel încât acestea să-și extragă necesarul de substanțe nutritive din sol.
  2. Eliminarea buruienilor – între pomi este ideal ca periodic să se efectueze înlăturarea vegetației de buruieni, frunze și crengi uscate, care pot fi adăugate în groapa de compost, sau arse.

După cum puteți observa, luna august vă va ține ocupați cu munca în grădină, fiind perioada care-și pune amprenta asupra obținerii celor mai bune randamente în sezonul de toamnă și primăvară. Asigurați-vă că acordați grădinii dumneavoastră îngrijirea necesară, obținând astfel rezultate pe măsură!

Spor la treabă, gospodari iscusiți!


 

2017-08-14
Comentarii

Evaluarea mea: 

ALTE ARTICOLE

Produsul a fost adăugat la comanda dumneavoastră!

Te-ai abonat cu succes

Mulțumesc, sunteți deja abonat la newsletter-ul nostru

Nu aveți nici un produs adăugat în coș

Nici un produs adăugat în "Grădina mea"

Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga produse în secțiunea "Grădina mea"

Produs adăugat în "Grădina mea"

Nici un articol adăugat

Articolul a fost adăugat cu succes!

Parola a fost trimisă la adresa de e-mail indicată