Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce plante crescute în casă și grădină pot elimina stresul

Locul pe care îl îndrăgim cel mai mult este locul pe care îl numim simplu „acasă”. Acolo ar trebui să ne încărcăm bateriile în fiecare dimineață și să ne găsim liniștea după o zi plină. Tocmai din acest motiv, pentru a ne asigura că aceste lucruri se întâmplă, ne putem folosi de ce avem în jur, în scopul de a crea o atmosferă caldă, liniștitoare și pașnică.          

În fiecare zi suntem supuși factorilor care ne pot afecta atât emoțional cât și fizic. Oboseala fizică sau stresul acumulat de-a lungul timpului ne influențează starea de sănătate și nivelul de energie. Dar de ce să permitem acestor „dăunători” să ne controleze modul în care decurge o zi din viața noastră?

A venit timpul să faci din casa ta locul tău de liniște și de armonie. O metodă ușoară de a realiza acest lucru este schimbarea de ambient. Înainte de a afla cum poți crea un mediu relaxant acasă, haide să vedem ce consecințe poate avea stresul în viața noastră.

Efectele stresului asupra sănătății

Greutatea emoțională și psihică resimțită în urma apariției stresului influențează în mare măsură calitatea vieții, zi de zi. Urmările care apar în cazul în care nu se iau măsurile necesare eliminării stresului din viața noastră se reflectă în starea generală de sănătate.

În acest sens, iată ce se poate întâmpla în timp, pe fondul stresului:

  •         Îngrășare;
  •         Depresie;
  •         Sistem imunitar slăbit;
  •         Insomnii – lipsa odihnei;
  •         Dureri de cap;
  •         Probleme cu inima și cu memoria.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai răspândite efecte care pot apărea în urma unui nivel de stres ridicat. Partea bună este că toate acestea pot fi evitate prin aplicarea diferitelor metode de eliminare a stresului și a anxietății din viața noastră. Iar pentru că natura ne oferă întotdeauna un răspuns, indiferent de întrebare, află în continuare cum poți elimina stresul și tensiunea din casă și din viață, pe baza plantelor.

Plante antistres – efecte miraculoase

Știai că nu orice plantă este potrivită pentru a fi crescută în casă? Sunt și plante care emană dioxid de carbon, pe timpul nopții mai ales. De aceea, este indicat să cunoști ce plante alegi să crești acasă. În ceea ce privește alegerea plantelor care aduc liniște și participă activ la eliminarea stresului din viața ta, ai de unde alege. Iată câteva sugestii.

Aloe Vera

Este una dintre plantele folosite pentru diferite remedii sau produse de înfrumusețare. Referitor la eliminarea stresului, are o influență ridicată în ceea ce privește calitatea somnului. În acest sens, Aloe Vera este una dintre plantele de interior care emană oxigen atât ziua cât și noaptea.

Acest lucru poate contribui semnificativ la un somn odihnitor. Aloe Vera nu este o plantă pretențioasă și poate fi crescută ușor în casă, în ghiveci. Este nevoie doar de mutarea plantei într-un vas mai mare pe măsură ce crește. Totodată, puii de Aloe care apar lângă planta mamă este indicat să fie replantați în ghivece proprii.

Păducel

Proprietățile păducelului asupra sănătății sunt recunoscute din vremuri străvechi, mai ales efectul benefic pe care acest arbust îl are asupra inimii. Referitor la reducerea stresului, consumul de ceai de păducel comun poate fi o soluție care va aduce rezultate. Acesta va contribui la înlăturarea insomniei și reducerea durerilor de cap, dacă ele există. Este important de știut că nu se recomandă un consum mai mare de 2 căni de ceai de păducel pe zi.

Minunatul arbust cu fructe roșii puternic colorate poate fi plantat în grădină și toamna, la loc însorit. Te vei bucura de el o viață și în plus, vei putea folosi oricând atât frunzele cât și fructele acestui copăcel bogat în proprietăți curative.

Ierburi aromatice

Ierburile aromatice le poți crește ușor în casă, tot timpul anului. Aceste minunății ale naturii sunt utilizate de regulă la gătit, datorită aromelor puternice și a gustului bun pe care îl au. Totodată pot fi ingredientele de bază pentru realizarea uleiurilor esențiale.

Unele dintre ele au un impact pozitiv și în înlăturarea stresului. Prima plantă la care facem referire este rozmarinul. Acesta este recunoscut pentru faptul că ajută la limpezirea minții, crește puterea de concentrare, eliberează tensiunea din corp și reduce nivelul hormonului stresului.

Mărarul este o plantă bogată în proprietăți terapeutice. Este utilizat în tratarea diferitelor afecțiuni ale stomacului, cauzate de stres și poate fi luat în calcul ca sedativ natural. Un alt ingredient minune care acționează împotriva stresului acumulat în timp este tarhonul sau pelinul. La fel este și busuiocul, planta aromată care îmbogățește mâncărurile sau băuturile. Consumat sub formă de ceai din frunze uscate, busuiocul își aduce contribuția în eliminarea stresului.

În afară de ierburi aromatice, lavanda și ginsengul fac minuni în privința unui nivel de stres ridicat. Uleiul esențial de lavandă stimulează relaxarea și îmbunătățește circulația iar ceaiul de lavandă ajută considerabil la eliberarea stresului.

Ginsengul pe de altă parte este cunoscut și ca „energizant natural”. Acesta îmbunătățește memoria dar și puterea de concentrare și elimină oboseala.

Tu câte dintre aceste plante le ai deja în casă sau în grădină? Noi îți recomandăm să ai parte de liniște și să utilizezi orice oferă natura, în avantajul tău.

Publicat de: 27 sep 2018
Vizualizări: 3141
(Voturi: 364, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Lichidare de stoc la semințe
    • Plante ornamentale
    • Semințe de flori
    • Seminţe de ierburi aromatice
    • Semințe de legume
    • Semințe pentru casă și grădină
    Promoţie!
    Mărar Hercules imagine 1
    0 Comentarii
    Mărar Hercules
    Cantitate într-un pachet: 5 g
    6.10 lei 10.60 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 6.10 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier