Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Cum se plantează cimbrișorul?

cum se planteaza cimbrisorulCimbrișorul este o plantă care crește cel mai bine pe pajiști, dealuri sau pe orice tip de pășune montană. Este rezistent și ușor adaptabil la orice condiții de mediu și de temperatură ceea ce înseamnă că îl poți planta în grădină, câmp sau chiar în ghiveci.

Dacă plantezi cimbrișor în ghiveci pregătește un compost bine drenat și format din pământ cu frunze putrezite și mranită bine mărunțită. În acest caz transplantarea se va face la fiecare 2 ani, în ghivece de dimensiuni medii (15, 20 de centimetri).

În câmp cimbrișorul se cultivă direct prin semănat începând cu luna aprilie. Se va folosi 0.5- 1 kg de sămânță la un hectar de teren. Distanța dintre rânduri recomandată este de 15, 20 de centimetri.

În grădină se folosesc de regulă răsaduri. Acestea se plantează la distanță de 15 centimetri și se va evita udarea excesivă – cimbrișorul este o plantă rezistentă la secetă, dar și la boli și dăunători.

Publicat de: 14 mai 2019
Vizualizări: 1093
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .