Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 14 aprilie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este un timp avantajos pentru plantarea culturilor ornamentale, cât și transplantarea culturilor cu un sistem radicular viguros. De asemea poți dedica atenție prelucrării și pregătirii solului, cât și combaterii bolilor și dăunătorilor. Fertilizarea și udarea sunt interzise.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi se va putea planta floarea-soarelui, și vei putea pregăti terenul pentru plantațiile viitoare. Acordă atenție aplicării tratamentelor pentru eliminarea bolilor și dăunătorilor, dar evită fertilizarea și irigarea solului.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Această zi este potrivită pentru a tăia florile și pentru a prelucra și mulci solul. Te poți orienta spre înființarea culturilor anuale de flor și plante ornamentale. Nu uda sau fertiliza solul.

post_thumb_preview
Pentru casă

Nu se recomandă să începi activități care necesită mult efort fizic. Concentrează-ți anteția asupra lucrărilor care-ți fac plăcere: spălarea ferestrelor, curățenia și reorganizarea locuinței, care vor împrospăta energia locuinței. Este bine dacă dorești să prepari bunătăți în cuptor.

Recomandarea zilei

Nu este o zi favorabilă pentru a înființa culturile fructifere, deoarece este Lună este în Vărsător, fapt ce influențează negativ dezvoltarea acestora. Este posibilă plantarea culturilor rezistente la secetă și a celor ornamentale.

Publicat de: 16 dec 2022
Vizualizări: 1001
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier