Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 10 Decembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Lucrări recomandate: aratul, slăbirea solului, mulcirea, îndepărtarea lăstarilor și a ramurilor uscate și aplicarea tratamentelor împotriva bolilor și dăunătorilor. Este foarte important ca azi să eviți procesele de udare, plantare, fertilizare și transplantare.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi perfectă pentru prelucrarea solului, controlul dăunătorilor, izolarea plantelor și protejarea lor împotriva temperaturilor scăzute. Poți înființa noi culturi de legume, alegând plantarea lor fie în sere, fie în ghivece, pe pervazul ferestrei.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Activitățile ce vizează îmbunătățirea calității solului sunt cele mai potrivite în această perioadă. De asemenea te vei putea ocupa și de combaterea bolilor și dăunătorilor, cât și de acoperirea plantelor pentru a rezista temperaturilor ce devin tot mai scăzute. Florile pot fi tăiate pentru stocare sau pentru crearea buchetelor pline de culoare și naturalețe.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi minunată pentru a te dedica activităților casnice: curățenie, decorare, poate chiar pictură. De asemenea dacă gătitul este una dintre pasiunile tale, îți sugerăm ca azi să pregătești în cuptor cele mai delicioase preparate. Ai grijă și de plantele de interior, înlocuind solul din ghivece.

Recomandarea zilei

Luna în Capricorn nu aduce influențe bune asupra culturilor înființate azi. De aceea îți sugerăm ca plantarea să fie amânată, randamentul de productivitate fiind foarte scăzut.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 629
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier