Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 16 Decembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Momentele zilei de azi sunt prielnice pentru a te ocupa de tratarea tulpinilor și trunchiurilor copacilor, oferindu-le protecție împotriva rozătoarelor, dedicând atenție și curățării terenului de plantele bolnave. Aplică și tratamentele împotriva bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Culturile de leguminoase trebuie tratate cu multă atenție azi, îmbunătățind în special calitatea solului: aplică îngrășăminte organice, slăbește și aerisește solul și aplică mulciul. În seră poți planta diverse soiuri de plante aromatice. Nu se recomandă udarea, tăierea și transplantarea.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Plantele ornamentale au și ele nevoie de îngrijire, astfel azi este momentul ideal pentru a aplica îngrășămintele și pentru a prelucra solul. Dacă plantele sunt mai sensibile la temperaturile scăzute ce urmează să apară, pregătiți materialele necesare de protecție.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este un timp favorabil pentru activitățile casnice. Vei putea coace preparatele preferate sau vei putea pregăti bunătățile pentru cămara de iarnă: murături, gem, compot și sucuri naturale de fructe. Poți planta noi soiuri de flori și plantate de interior.

Recomandarea zilei

Luna în Berbec nu aduce influențe bune asupra culturilor înființate azi. De aceea îți sugerăm ca plantarea să fie amânată, randamentul de productivitate fiind foarte scăzut.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 624
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier