Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 22 Decembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Dacă zăpada s-a așternut, este recomandat să scuturați ramurile copacilor de sub greutatea ei, cât și tufișurile și culturile de grădină. Este o perioadă favorabilă pentru tăierile de formare și modelare a coroanei.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Rădăcinile plantelor prezintă o sensibilitate aparte sub influența lunii pline. Ai grijă de calitatea solului în sere, cât și de culturile de legume: udă castraveții, spanacul, dovleceii, sfecla, pătrunjelul și curăță solul de buruieni.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Azi nu va fi tocmai indicată activitatea de cultivare a plantelor ornamentale, cât nici fertilizarea solului. Este favorabil să te ocupi de tăierile sanitare de formare a tufelor, săparea bulbilor și pulverizarea substanțelor împotriva bolilor și dăunătorilor. 

post_thumb_preview
Pentru casă

Este un timp favorabil pentru însămânțare, și pentru transplantarea florilor și a plantarelor de interior. Plantează bulbi în ghivece și înființează o mini grădină pe pervazul ferestrei. Creează un decor încântător în locuința ta.

Recomandarea zilei

Luna plină, azi aduce influențe pozitive asupra plantelor. Acestea vor dobândi rădăcini puternice, iar recoltele vor fi satisfăcătoare.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 781
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier