Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 5 Decembrie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

După lăsarea zăpezii, ai grijă de culturile de grădină, ca ele să nu fie sufocate de greutatea acesteia. Înlătură stratul gros de zăpadă, în special de la nivelul rădăcinii. Verifică starea pomilor fructiferi și îndepărtează ramurile foarte uscate, cât și restul frunzelor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Pentru că vremea nu ne mai permite să înființăm noi culturi de legume în grădina de afară, serele de iarnă încep să prindă contur. Vei putea semăna ierburile aromatice și leguminoasele cu creștere rapidă. În tot acest timp este ideal ca solul să fie fertilizat și umed. Nu se recomandă transplantarea și tăierea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În această perioadă plantele perene nu mai au nevoie de umiditate, așa că acest proces va fi încetat, în special în cazul plantelor rezistente la îngheț. Pregătește terenul și pune momeală pentru a elimina rozătoarele.

post_thumb_preview
Pentru casă

Orice activitate desfășurată azi, va avea un succes nemaipomenit. Este o zi perfectă pentru a duce la bun sfârșitul planurile stabilite de demult, putând să iei chiar și decizii radicale, cum ar fi schimbarea locuinței. Dacă ai de gând să te ocupi de murăturile de iarnă, poți începe cu varza.

Recomandarea zilei

Luna se află sub semnul Scorpionului, ceea ce aduce o energie foarte bună zilei de azi. Activitățile în aer liber sunt cele mai indicate, ajutându-te să-ți sporești tonusul și să-ți ofere o energie pozitivă.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 437
(Voturi: 0, Evaluare: 0)