Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 2 februarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Este timpul potrivit pentru a acorda atenție butașilor și activităților ce vizează combaterea bolilor și dăunătorilor ce pot amenința culturile horticole. Nu se recomandă tăierile și lucrările asupra sistemului radicular.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi favorabilă pentru plantarea legumelor și a ierburilor aromatice în sere, dar și în ghivece sau jardiniere, pentru interiorul locuinței. Printre acestea se numără varza, ceapa, cartofii de sămânță, mărarul, sfecla, morcovi, etc.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Dacă dorești ca sera ta să prindă contur și deții spațiu suficient, recomandăm ca azi să te ocupi de plantarea culturilor de flori bulboase, cât și a butașilor de plante ornamentale. Acordă atenție tratării plantelor împotriva bolilor și a dăunătorilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

În locuința ta nu este indicat să-ți dedici timpul activităților ce necesită mult efort fizic, deoarece acestea pot aduce riscul de accidentare. Îngrijește plantele de interior și gătește ceva delicios în cuptor.

Recomandarea zilei

Luna în creștere în Rac aduce fertilitate culturilor înființate azi, acestea având capacitatea de a dezvolta rădăcini viguroase și puternice, cât și o bună rezistență la boli și la condițiile neprielnice de mediu.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 714
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
mc visa paypal fancurier