Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 26 februarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Este o perioadă favorabilă pentru fertilizare, irigare și plantare a arbuștilor fructiferi. Este posibilă și înființarea livezilor de pomi fructiferi, însă nu se recomandă tăierea sau transplantarea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Acordă îngrijire leguminoaselor prin fertilizarea și irigarea solului, dar și prin îndepărtarea resturilor vegetative. Pe pervazul ferestrei vei putea planta soiuri de legume, înființând o mică grădină de iarnă. Nu planta sau săpa cartofii.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi ideală pentru a completă gama soiurilor de plante ornamentale, în grădinile decorative. De asemenea vei putea uda și fertiliza solul, cât și aplica tratamentele pentru combaterea dăunătorilor. Nu transplanta culturile bulboase.

post_thumb_preview
Pentru casă

Azi vei putea prepara bunătățile pentru cămara de iarnă: conserve, compoturi, gem sau sucuri de fructe. Poți planta flori în grădina interioară, respectând instrucțiunile pentru grădina de flori.

Recomandarea zilei

Luna în Taur are un efect benefic asupra culturilor plantate azi. Acestea dezvoltă rădăcini și tulpini viguroase, având o rezistență ridicată la boli și dăunători, dar și recolte mari și delicioase.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 928
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier