Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 7 februarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi perfectă pentru grădinărit: îndepărtează resturile plantelor, altoiește butașii înainte de sosirea iernii, aplică compostul și acoperă culturile pentru a le oferi protecția necesară împotriva frigului. În general, este o perioadă bună pentru efectuarea aproape tuturor activităţilor în grădină și pe teren.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este încă un moment bun pentru a planta usturoiul de iarnă, ceapa sau castraveții. Recomandăm ca azi să-ți concentrezi atenția pe prelucrarea și săparea solului, aplicarea îngrășămintelor, cât și pe culegerea recoltelor culturilor târzii.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi ideală pentru plantarea narciselor, lalelelor și zambilelor. Pregătește culturile de flori pentru iernare, prin tăierea părții superioare a plantelor. Sapă bulbii de dalii, gladiole și begonii și depozitează-i pe timpul sezonului rece. Transplantarea va fi evitată.

post_thumb_preview
Pentru casă

Acordă atenție și micii grădini din interiorul locuinței tale: udă plantele, aplică îngrășăminte și protejează-le de temperaturile scăzute. Activitatea de coacere în bucătărie nu va avea succes azi. Nu este recomandat să pui conserve de fructe azi. Ele nu se vor păstra bine peste iarnă.

Recomandarea zilei

Luna se află azi sub semnul Fecioarei, indicând faptul că este o zi bună pentru plantarea culturilor de plante ornamentale, cât și pentru combaterea bolilor și dăunătorilor. Nu se recomandă recoltarea fructelor și nici conservarea lor.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 647
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
mc visa paypal fancurier