Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului pentru 1 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Am început noul an cu speranța și dorința ca acesta să ne aducă roade bogate atât în viață, cât și în grădinile noastre. Astfel trebuie să-i creăm grădinii un mediu propice pentru a fi cea mai productivă în acest an. Iarna plantele au nevoie de o atenție specială și de protecție împotriva gerului, bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

În prima lună a anului se recomandă sa avem grijă de culturile de leguminoase. Este indicat ca acestea să nu fie expuse excesului de apă, care rezultă în urma topirii zăpezii. În seră, cât și pe pervazul ferestrelor, se vor putea înființa culturi noi de legume. Semințele trebuie înmuiate înainte de plantare, pentru a spori dezvoltarea răsadurilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Acum este momentul potrivit pentru a planta noi culturi de plante ornamentale. Acestea pot fi plantate fie în grădini, fie pe pervazul ferestrei. Înainte de a așeza plantele în sol, acesta trebuie slăbit. După plantare, fiecare plantă trebuie fertilizată cu îngrășăminte lichide. astfel ele vor fi protejate împotriva dăunătorilor și a bolilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ziua de 1 ianuarie este întotdeauna o zi ideală pentru activitățile creative si relaxante. De exemplu ai putea să te ocupi de sortarea și amenajarea lucrurilor în funcție de utilitatea lor. De asemenea poți înfrumuseța locuința cu noi plante potrivite pentru interior. Folosește uneltele cu grijă, iar dacă esti pasionat de gătit și ai timpul necesar, prepară ceva delicios la cuptor. O gustare perfectă pentru a fi savurată într-o seară de iarnă.

Recomandarea zilei

Azi luna este în creștere, sub semnul zodiacal al Taurului. Acest lucru favorizează colectarea și depozitarea recoltelor, cât și conservarea lor. Fă din prima zi din an, o zi perfectă pentru un nou început.

Publicat de: 21 noi 2022
Vizualizări: 704
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier