Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 14 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Curăță trunchiurile copacilor, aplică varul pentru a le întări rezistența și protejează-i împotriva rozătoarelor. Aplică în cantități moderate îngrășămintele pe bază de substanțe minerale și efectuează irigarea. Tunderea și prelucrarea chimică nu vor fi favorabile.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Recoltează roadele culturilor de castraveți, țelină și pătrunjel, plantate în grădină, iar pe pervazul ferestrei sau în seră, cultivă noi soiuri pentru sezonul de iarnă. Nu sunt permise tratamentele chimice sau tăierile.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Culturile de plante perene au nevoie de îngrijire, fiind favorabilă și plantarea soiurilor de flori și plante ornamentale. Slăbește solul, aplică mulciul și efectuează irigarea și fertilizarea moderat. Azi, plantele cu flori se vor prinde mai bine, iar dezvoltarea lor va fi mai rapidă.

post_thumb_preview
Pentru casă

Poți planta noi soiuri de culturi decorative pentru interior, fie în ghivece, fie în acvarii mari, care să se bucure de lumina naturală a soarelui. În activitatea zilei de azi poți include treburile casnice: spălarea, curățenia și reamenajarea locuinței.  Nu este o zi potrivită pentru a găti preparate delicioase în cuptorul casei.

Recomandarea zilei

Azi este descendent de Lună, sub semnul zodiacal al Balanței. Este o zi numai bună pentru însămânțarea leguminoaselor, cât și pentru dezvoltarea plantelor purtătoare de flori.

Publicat de: 01 noi 2021
Vizualizări: 694
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier