Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 19 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Este un moment bun pentru a curăța culturile de lăstarii și ramurile vechi și uscate, formându-le coroanele și tufele și pregătindu-le în același timp pentru sezonul de iarnă. Dacă zăpada începe să se aștearnă, ai grijă ca ea să nu îngreuneze plantele.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi sunt favorabile lucrările pentru pregătirea terenului, în special prin aplicarea mulciului, dar și prin luarea măsurilor pentru a opri așezarea zăpezii. În sera de iarnă sau pe pervazul ferestrei, pot fi plantate culturi de legume și verdețuri.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi ideală pentru formarea tufelor arbuștilor prin tăiere, dar și pentru tăierea florilor pentru crearea buchetelor și păstrarea lor pe termen lung. Este benefic să verifici starea solului și să intervii cu lucrări ce pot îmbunătăți calitatea acestuia.

post_thumb_preview
Pentru casă

Activitățile casnice pot fi desfășurate în tihnă: fă curățenie, aerisește locuința, reamenajează sau gătește preparatele preferate. Se recomandă plantarea și îngrijirea plantelor de interior. Ocupă-te și de recoltele culese și ai grijă ca acestea să fie depozitate corespunzător.

Recomandarea zilei

Luna în Sîgetător influențează dezvoltarea plantelor, culturile înființate azi dobândind o creștere rapidă și viguroasă. Energia pentru desfășurarea activităților în gospodărie, va fi maximă în a doua jumătate a zilei.

Publicat de: 23 noi 2022
Vizualizări: 603
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier