Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 25 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi nemaipomenită pentru a-ți stabili necesarul de plante pe care ți le dorești în grădină de anul viitor. Vizitează pepiniera care-ți este la îndemână și orientează-te și după brăduleții superbi pentru iarna aceasta. Verifică starea uneltelor de grădinărit și fă o listă cu ceea ce îți lipsește.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Plantele de interior vor avea nevoie de îngrijire, în special în ceea ce privește starea solului. În ghivece vei putea semăna în continuare spanac, sfeclă, salată verde, cât și alte soiuri de ierburi aromatice. Dacă te bucuri de disponibilitatea unei sere de iarnă, plantează orice soi de legume, ce te va încânta cu recolte timpurii.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Dacă vremea continuă să fie caldă și însorită, te poți ocupa de săparea solului și de stratificarea lui, pentru noile răsaduri de flori. În seră poți planta butași de plante ornamentale, iar florile vor putea fi tăiate pentru crearea buchetelor sau pentru pregătirea lor spre comercializare.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi perfectă pentru activitățile în aer liber. Lasă deoparte treburile casnice și planifică o plimbare în natură, ce-ți va aduce relaxare. Un ceai de ghimbir, mentă sau fructe de pădure, te vor face să uiți de vremea lui decembrie și îți vor aduce necesarul de energie și vitalitate. Seara savurează o cină cu cei dragi.

Recomandarea zilei

Luna în Pești semnifică prezența fertilității, ceea ce înseamnă că este recomandat să plantezi noi culturi de legume, fructe sau plante ornamentale, ele având o dezvoltare rapidă. Ocupă-te și de lucrările de îngrijire a recoltelor, iar dacă frigul continuă, ai grijă ca plantele să fie protejate.

Publicat de: 23 noi 2022
Vizualizări: 865
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier