Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 3 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Azi putem curăța ramurile copacilor de zăpadă, dar și acoperișurile caselor și serelor. Cuiburile dăunătorilor trebuie distruse, iar alimentatoarele trebuie umplute pentru a atrage păsările. Dacă este vreme prielnică, putem planta cireși, meri sau viță de vie. Ianuarie este o lună liniștită din punct de vedere al vremii de afară.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Nu este o zi bună pentru activitățile de irigare.  Se recomandă să stopăm în aceste zile udarea tuturor plantelor, pentru că  poate duce la apariţia paraziţilor. Ce putem face azi este să ne ocupăm de recoltele culese și să le depozităm într-un mediu uscat și răcoros.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Ziua de azi este excelentă pentru plantarea florilor și a plantelor cu flori. Culturile din sera de iarnă vor putea fi tratate împotriva dăunătorilor și a bolilor. Nu sunt favorabile udarea, tăierea și fertilizarea plantelor. Aceste procese pot dăuna plantelor.

post_thumb_preview
Pentru casă

Activitățile casnice ne așteaptă azi. Timpul ne permite să ne ocupăm de aerisirea casei și de împrospătarea aerului. Fă ordine în casă, șterge praful, spală hainele și ocupă-te de o cină delicioasă.

Recomandarea zilei

Azi Luna în creștere va trece sub semnul zodiacal al Gemenilor. Aceasta ne interzice sa ne ocupăm de activitățile de irigare a plantelor, însă ne îndeamnă să înființăm noi culturi de plante.

Publicat de: 21 noi 2022
Vizualizări: 619
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier