Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

În miezul iernii trebuie să acorzi mare atenție culturilor de grădină, pentru ca ele să nu fie coplețite de greutatea zăpezii. Stratul gros de nea trebuie înlăturat, în special cel de la nivelul rădăcinilor. În această zi e indicat să verificăm starea pomilor fructifer și să îndepărtam ramurile bolnave și uscate, cât și restul de frunze.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi specială și un timp favorabil pentru plantare și însămânțare. Unele plante au zile speciale în care pot fi plantate și însămânțate. Vei putea semăna ierburile aromatice și leguminoasele cu creștere rapidă. În tot acest timp este ideal ca solul să fie fertilizat și umed. Nu se recomandă transplantarea udarea și tăierea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În această perioadă plantele perene nu mai au nevoie de umiditate, așa că acest proces va fi încetat, în special în cazul plantelor rezistente la îngheț.  De asemenea ziua de 4 ianuarie este perfectă pentru a planta și însămânța flori și plante cu flori. Pregătește terenul și pune momeală pentru a elimina rozătoarele.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi perfectă pentru a duce la bun sfârșitul planurile stabilite de demult, putând să iei chiar și decizii radicale, cum ar fi schimbarea locuinței. Dacă ai de gând să te ocupi de murăturile de iarnă, poți începe cu varza. Orice activitate desfășurată azi, va avea un succes nemaipomenit. 

Recomandarea zilei

Luna se află în creștere sub semnul Gemenilor, ceea ce aduce o energie foarte bună zilei de azi. Activitățile în aer liber sunt cele mai indicate, ajutându-te să-ți sporești tonusul și să-ți ofere o energie pozitivă și o dispoziție excelentă.

Publicat de: 22 noi 2022
Vizualizări: 908
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier