Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 8 Ianuarie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Azi recomandăm să nu mai amâniplantarea culturilor de grădină, cât și a celor pe care intenționai să le crești pe pervazul ferestrei, în ghivece. De asemenea va trebui să eviți fertilizarea plantelor, pentru că acest lucru poate duce la uscarea lor. Este indicat să te ocupi de prelucrarea solului: slăbirea, aratul, cât și controlul bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Îmbunătățește calitatea terenului și restabilește ordinea în sere. Dezinfectează structurile de sol din grădină sau seră și depozitează recoltele într-un mediu ferit de îngheț. Sunt excluse fertilizarea și irigarea culturilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi favorabilă pentru curățarea culturilor de plante ornamentale, îndepărtând lăstarii vechi și uscați și tăind florile pentru crearea buchetelor. Sapă bulbii și depozitează-i în siguranță, până la următoarea plantare. Abține-te de la udare, fertilizare și înființarea noilor culturi.

post_thumb_preview
Pentru casă

Nu este o zi bună pentru a desfășura activități ce necesită mult efort fizic. Ocupă-te de activități ce-ți fac plăcere, cum ar fi pregătirea bunătăților de patiserie, în cuptorul casei, sau îngrijirea plantelor de interior.

Recomandarea zilei

Luna se află în scădere sub semnul Leului. Această fază a lunii nu favorizează activitățile de grădinărit ce vizează tunderea, udarea și fertilizarea culturilor. Alocă timpul necesar prelucrării solului, îmbunătățind calitatea acestuia și îngrijește plantele de interior.

Publicat de: 22 noi 2022
Vizualizări: 488
(Voturi: 0, Evaluare: 0)