Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 10 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi bună pentru plantarea lianelor ornamentale, înființarea culturilor de viță de vie sau a căpșunilor, ce se vor dezvolta rapid și viguros. Te poți ocupa și de fertilizare, udare și controlul dăunătorilor prin aplicarea tratamentelor specializate.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Un moment prielnic pentru a împrospăta culturile de mazăre, sparanghel, fasole, ardei iute sau ridichi, cât și pentru a colecta recoltele de fructe, ceapă și usturoi sau pentru săparea cartofilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Lucrări recomandate în grădină: curățarea solului de buruieni, mulcirea și slăbirea acestuia, tunderea peluzei, tăierea florilor pentru buchete, cât și îndepărtarea lăstarilor pentru a reda o formă frumoasă tufelor decorative.

post_thumb_preview
Pentru casă

Dacă deții culturi de fructe, legume sau fructe de pădure, acum e momentul potrivit să-ți culegi recoltele delicioase și să le pregătești pentru conservarea de iarnă preparând conserve, gemuri și compoturi. De asemenea te poți ocupa și de plantarea legumelor de interior, precum sparanghelul sau ierburile aromatice.

Recomandarea zilei

Luna se află în scădere în Pești, semn care oferă culturilor un sistem radicular puternic, cât și tulpini viguroase și recolte abundente de fructe gustoase, însă ele nu vor fi potrivite pentru depozitare.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 893
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier