Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 12 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Activități recomandate: îndepărtarea părților uscate și vechi ale arborilor și arbuștilor, eliminarea buruienilor, mulcirea solului și adăugarea compostului, cât și împrospătarea peluzei. Nu este recomandată aplicarea tratamentelor pentru boli și dăunători.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este una dintre cele mai dificile zile din calendarul lunar, plantele fiind foarte vulnerabile. Nu se recomandă plantarea, însămânțarea, recoltarea culturilor de tuberculi sau aplicarea pesticidelor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În grădinile de flori te poți ocupa de curățarea terenului de buruieni, cât și de aplicarea îngrășămintelor. Nu este indicat să utilizezi pesticide sau să tratezi rădăcinile plantelor. Evită inclusiv săparea sau plantarea bulbilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ocupă-te de recoltarea fructelor pentru uscare sau prepararea gemurilor sau compoturilor. Dacă deții o mică grădină în interiorul casei tale, acordă-i îngrijirea necesară ghidându-te după recomandările pentru grădina de flori.

Recomandarea zilei

Perioada este nefavorabilă pentru culturi, plantații, transplanturi, deoarece luna în scădere se află în Berbecul infertil. Sub influența sa, plantele dau lăstari care se dezvoltă rapid, dar slab. Randamentul este scăzut.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 937
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier