Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 13 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este cea mai bună zi în care poți desfășura activitatea de aranjare a grădinii: eliminarea buruienilor, curățarea tufelor de lăstarii slabi și uscați, cât și îmbunătățirea solului prin mulcire și adăugare de compost. Uită de plantare, transplantare, precum și de aplicarea tratamentelor împotriva dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi nu este recomandată nicio activitate de plantare, însămânțare sau transplantare a culturilor de grădină. Concentrează-te doar pe curățarea terenului de buruieni și dăunători.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Îndepărtează buruienile, însă nu utiliza pesticidele. În grădina de flori vei putea realiza mulcirea solului și îmbogățirea acestuia prin adăugarea de îngrășăminte naturale. Nu este prielnic să transplantezi culturile, să grefezi solul sau să plantezi noi bulbi sau tuberculi pentru înființarea altor culturi de flori.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ziua este favorabilă pentru munca în bucătărie, însă te vei ocupa doar de conservarea prin uscare, congelare sau fierbere a fructelor pentru prepararea siropurilor, compoturilor sau gemurilor. Evită procesele de coacere!

Recomandarea zilei

Luna în declin rămâne în Berbec. Semnul este infertil, iar culturile (plantarea) din această perioadă nu sunt promițătoare: plantele vor crește rapid, dar se vor dezvolta slab și vor oferi puține fructe care nu sunt adecvate pentru depozitarea pe termen lung.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 942
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier