Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 15 Iulie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

O zi excelentă pentru luarea măsurilor preventive și combative ale bolilor și dăunătorilor ce pot ataca culturile. De asemenea este ideal să te ocupi de formarea tufelor și a coroanelor prin îndepărtarea lăstarilor vechi, dar și de recoltarea fructelor și a semințelor.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Merită să acorzi atenție și grădinii de legume. Culturile te așteaptă cu recolte bogate, gata să fie culese. Azi poți înființa și culturi noi de cartofi, roșii sau verdeață.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Bulbii pot fi săpați pe parcursul zilei, urmând să-i pregătești pentru depozitarea într-un loc răcoros. Nu este indicat să plivești, deoarece buruienile vor reapărea foarte rapid. Nu se recomandă plantarea, fertilizarea sau udarea.

post_thumb_preview
Plante de interior

Este un moment potrivit pentru a culege recoltele și a te ocupa de depozitarea acestora pe timpul iernii. Conservele de legume, compoturile, gemurile sau siropurile de fructe te vor încânta cu deliciul lor pe tot parcursul iernii. Acordă atenția necesară și florilor din interiorul casei tale, la fel cum îți îngrijești grădina de afară.

Pentru începători!

Găsirea lunii în scădere într-un Taur productiv este un moment bun pentru însămânțare și plantare. Plantele, a căror cultivare a început în această perioadă, sunt rezistente la iarnă, îndesate, dau mulți lăstari și o recoltă excelentă.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 342
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .