Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 19 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este momentul să dai atenția cuvenită pomilor fructiferi: este necesar să instalezi suporturi pentru susținerea ramurilor grele. Se recomandă plantarea și transplantarea butașilor, a arbuștilor, udarea și fertilizarea solului, cât și modelarea tufelor culturilor decorative.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi ideală pentru recoltare: legumele și fructele abundă în vitamine și minerale în această perioadă. Nu este bine să lași terenul gol, așa că e momentul să formei noi culturi de ridichi, salate și alte leguminoase, pentru consumul de toamnă.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Semnul Balanței este favorabil formării rădăcinilor viguroase. De asemenea se pot planta butași de trandafiri și bulbi de flori, ce vor avea o culoare intensă, inedită, cât și o aromă inconfundabilă. Efectuați azi procesul de irigare, dar în cantitate moderată.

post_thumb_preview
Pentru casă

Timpul zilei de azi ne permite să ne ocupăm și de casă. Fie că pregătești proviziile pentru perioada iernii, fie că vei îngriji plantele de interior udându-le sau fertilizându-le, aceste activități vor fi un adevărat succes. Se pot planta bulbi de hortensii, azalee, crini sau hibiscus.

Recomandarea zilei

Această zi precede luna nouă. Și, deși Luna a trecut în Rac fertil, fermierii care își verifică activitățile cu ciclurile lunare ar trebui să abandoneze culturile, plantarea și o parte din îngrijirea plantelor.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 705
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier