Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 19 Iulie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Este momentul să dai atenția cuvenită pomilor fructiferi: este necesar să instalezi suporturi pentru susținerea ramurilor grele. Se recomandă plantarea și transplantarea butașilor, a arbuștilor, udarea și fertilizarea solului, cât și modelarea tufelor culturilor decorative.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Este o zi ideală pentru recoltare: legumele și fructele abundă în vitamine și minerale în această perioadă. Nu este bine să lași terenul gol, așa că e momentul să formei noi culturi de ridichi, salate și alte leguminoase, pentru consumul de toamnă.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Semnul Balanței este favorabil formării rădăcinilor viguroase. De asemenea se pot planta butași de trandafiri și bulbi de flori, ce vor avea o culoare intensă, inedită, cât și o aromă inconfundabilă. Efectuați azi procesul de irigare, dar în cantitate moderată.

post_thumb_preview
Plante de interior

Timpul zilei de azi ne permite să ne ocupăm și de casă. Fie că pregătești proviziile pentru perioada iernii, fie că vei îngriji plantele de interior udându-le sau fertilizându-le, aceste activități vor fi un adevărat succes. Se pot planta bulbi de hortensii, azalee, crini sau hibiscus.

Pentru începători!

Această zi precede luna nouă. Și, deși Luna a trecut în Rac fertil, fermierii care își verifică activitățile cu ciclurile lunare ar trebui să abandoneze culturile, plantarea și o parte din îngrijirea plantelor.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 378
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .