Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 20 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

În decursul zilei de azi ne vom dedica proceselor de îngrijire a culturilor din grădină: fertilizarea, plivirea și slăbirea solului, cât și aplicarea tratamentelor împotriva bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Dacă ți-a mai rămas spațiu liber în grădina de legume, este o zi ideală pentru plantarea unor noi culturi: verdeață și rădăcinoase. Dacă nu dorești acest lucru, este recomandat să aplici îngrășăminte solului.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În grădina de flori este momentul să tunzi gazonul, să aplici îngrășăminte organice și minerale, cât și să elimini buruienile sau să efectuezi procesul de irigare moderată. Nu se recomandă transplantarea sau înmulțirea bulbilor de flori sau tăierea florilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

În bucătărie evită gătitul prin coacere. Te vei putea ocupa de pregătirea conservelor de legume și fructe pentru perioada iernii. Acordă atenția cuvenită plantelor din interiorul casei, ghidându-te după recomandările pentru grădina de flori.

Recomandarea zilei

Luna nouă guvernează azi sub semnul Racului fertil. În această perioadă, plantele sunt extrem de vulnerabile, iar orice manipulare a lor reprezintă o lovitură pentru viabilitatea lor. Pune deoparte semănatul, plantarea și întreținerea plantării.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 693
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier