Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 24 iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Orice activitate care poate fi dăunătoare plantelor azi va trebui evitată, deoarece rănile provocate acestora se vor vindeca foarte greu. Nu efectua slăbirea solului, sau tratamentul bolilor și dăunătorilor pentru plantele verzi. Se pot înființa culturi noi de lemongrass sau viță de vie.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi destinată concentrării asupra recoltării culturilor rădăcinoase de usturoi, ceapă sau cartofi timpurii. Plantează noi soiuri de cartofi cu maturare timpurie, sau alte semințe de legume, pentru consumul de toamnă. Irigarea, fertilizarea și plivitul nu sunt recomandate.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Activități corespunzătoare: săparea bulbilor, colectarea semințelor, plantarea peluzei, și a soiurilor de flori anuale și bienale în locurile libere ale grădinii. Este prielnic să aplici tratamentele recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, folosind substanțe recomandate în magazinele fitosanitare.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi de succes pentru activitățile de coacere, conservare acasă prin uscare, congelare sau fierbere a legumelor și fructelor. În îngrijirea plantelor de interior, limitează activitățile de slăbire a solului în ghivece. Plantați noi soiuri de lămâi, smochin, migdal etc.

Recomandarea zilei

Luna este în creștere astăzi în Fecioara infertilă. La semănatul (plantarea) sub acest semn, plantele formează rădăcini bine dezvoltate, flori frumoase, se adaptează bine la condiții nefavorabile, dar randamentul este de obicei mic.  

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 616
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier