Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 27 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Pe parcursul zilei de azi te poți ocupa de lucrările de curățare a grădinii. În a doua parte a zilei sunt prielnice activitățile de udare și slăbire a solului, distrugerea buruienilor, compostării și recoltării plantelor verzi și a semințelor coapte.

post_thumb_preview
Grădina de legume

În prima jumătate a zilei este bine să lași deoparte activitatea din grădina de legume. După-amiază vei putea să îți dedici timpul mulcirii pământului, irigării plantelor și eliminării buruienilor și a dăunătorilor de orice fel. Nu este recomandată colectarea recoltelor pentru depozitare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Florile și plantele ornamentale nu trebuie atinse, deoarece fiind lună plină, acestea sunt foarte sensibile și vulnerabile. În schimb este un timp favorabil pentru a te ocupa de calitatea terenului din grădină și de pregătirea lui pentru înființarea noilor culturi.

post_thumb_preview
Pentru casă

În incinta casei, poți acorda atenție preparatelor pentru depozitarea în cămară. Fii atent însă la recipiente de conservare cu etanș, deoarece prin fierbere, există riscul ca acestea să explodeze, din cauza acumulării căldurii excesive.

Recomandarea zilei

Luna plină în Capricorn nu este favorabilă activităților de grădinărit. Dacă este totuși necesar, te vei putea ocupa de lucrările de îmbunătățire a solului: slăbire, mulcire, irigare.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 616
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier