Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 3 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Zi favorabilă pentru procesele de irigare și fertilizare, în special cu îngrășăminte organice, însă acestea trebuie realizate cu moderație. De asemenea pot fi efectuate plantarea pomilor și a arbuștilor fructiferi, a butașilor, inocularea și curățarea plantelor prin tăiere. Nu se utilizează substanțele chimice!

post_thumb_preview
Grădina de legume

Solul poate fi curățat de buruieni, fiind ideală aplicarea dozată a îngrășămintelor, irigarea moderată și îngrijirea culturilor de roșii, ardei și vinete, ce va favoriza recoltele. Se pot semăna repetat culturi de ridiche, mărar, etc.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi perfectă pentru dezvoltarea florilor. Plantează bulbi, tuberculi sau răsaduri de flori, dar și butași de trandafiri de vară, ce-ți vor înfrumuseța grădina. De asemenea se pot amenaja și grădinile de plante ornamentale, dar fără a utiliza substanțe chimice.

post_thumb_preview
Pentru casă

Dacă ai început să te bucuri de recoltele de fructe, este o zi numai bună pentru a pregăti compoturile și gemurile pentru cămara de iarnă. În cazul în care ai o grădină de flori amenajată în interiorul casei tale, este ideal să o dezvolți plantând noi specii. Procesul de plantare este același ca în cazul cultivării în teren deschis.

Recomandarea zilei

Luna în creștere în Săgetător este un semn de infertilitate. Când sunt plantate în această perioadă, plantele oferă un randament nesemnificativ, dar semințe de înaltă calitate. Înflorirea are loc mai devreme.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 743
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier