Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Astăzi este permisă irigarea, fertilizarea și non-înrădăcinarea minerală, respectând indicațiile de strictețe. Vaccinările și tratarea plantelor este posibilă, însă fără a utiliza substanțele chimice.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi perfectă pentru munca în grădină. Se acordă o mare atenție la formarea culturilor de ardei, vinete și roșii, dar și celor de ceapă și usturoi care trebuie plivite și curățate de dăunători. În spațiile libere se pot planta semințe de ridichi sau ierburi aromatice.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Pentru prinderea lăstarilor și dezvoltarea tufelor culturilor existente, se recomandă irigarea moderată, cât și aplicarea îngrășămintelor. Pentru a preveni și combate bolile și dăunătorii se pot aplica tratamente specializate plantelor. Eliminați resturile plantelor, cât și părțile uscate și bolnave ale acestora.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este cel mai bun moment pentru prepararea compoturilor, gemurilor sau a vinurilor de casă. În acest timp se pot realiza amenajările de interior, plantând noi specii de plante ornamentale pentru a completă decorul casei tale.

Recomandarea zilei

Luna se află în creștere în Capricorn. Plantele cultivate sub acest semn se disting prin rădăcini puternice, tulpini viguroase și rezistență crescută la frigul iernii, plus recolte bogate păstrate mult timp.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 751
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier