Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 5 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Ziua ideală pentru grădinărit: mușuroire, prășit, tăiere sanitară, eliminarea mugurilor uscați și a părților bolnave ale plantelor, sunt activități ce le puteți desfășura cu succes pe parcursul zilei. De asemenea se poate realiza fertilizarea, cât și recoltarea fructelor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi pot fi semănate salatele și ridichii pentru consumul direct. Trebuie ținut cont însă de condițiile plantării târzii, putând efectua și aplicarea tratamentelor pentru prevenirea bolilor, precum și a dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

E un momentu prielnic pentru slăbirea solului, plivitul și tăierea florilor pentru transport și realizarea buchetelor sau a aranjamentelor naturale. Nu se recomandă udarea, transplantarea sau fertilizarea lichidă.

post_thumb_preview
Pentru casă

Valorifică bogăția recoltelor tale prin pregătirea conservelor pentru iarnă. Coacerea, uscarea, prepararea siropurilor de fructe, vor fi realizate cu succes în această zi. Pentru plantele din interiorul casei tale, ține cont de sfaturile referitoare la îngrijirea grădinilor de flori. Nu este bine să plantezi semințe de flori.

Recomandarea zilei

Luna plină este situată în Capricorn. Favorizează semănatul, plantarea și întreținerea plantelor, dar în timpul lunii pline, plantare în general, nu este recomandată. Mai bine te ocupi de treburile casnice.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 728
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
mc visa paypal fancurier