Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 6 Iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Zi destinată măsurilor de prevenire și combatere a bolilor și dăunătorilor ce pot amenința culturile de grădină. Prelucrarea terenului prin îndepărtarea răsadurilor vechi și a resturilor uscate este favorabilă pentru împrospătarea solului. De asemenea se pot culege fructele de pădure și se pot realiza fertilizări uscate.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi pot fi semănate culturile rapide de legume, care se vor dezvolta timpuriu: verdeață, ridichi, ceapă etc. Nu este o zi prielnică pentru irigarea și fertilizarea lichidă, transplantarea sau plantarea plantelor bulboase.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Se realizează cu succes tăierea florilor, este benefică slăbirea solului și cultivarea culturilor florale decorative, care vor avea rezultate excelente și te vor fascina cu aspectul lor atractiv.

post_thumb_preview
Pentru casă

Fă-ți timp pentru lucrul în bucătărie. Preparatele pentru iarnă realizate în casă sunt cele mai delicioase – sucuri, vinuri, gemuri sau compoturi. Nu se recomandă însămânțarea și plantarea culturilor de interior. Ghidează-te după recomandările pentru grădina de flori și acordă plantelor îngrijirea adecvată.

Recomandarea zilei

Luna este în scădere sub semnul Capricornului fertil-mediu. Plantele semănate azi vor fi puternice și rezistente la boli și vor forma rădăcini și tulpini viguroase, cât și recolte bogate pe termen lung.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 689
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier