Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 7 iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Luna în Vărsător favorizează recoltarea fructelor pentru depozitare și utilizarea lor ulterioară. Dacă în grădina ta există plante medicinale, e momentul să colectezi materia primă și să începi să utilizezi plantele cu efecte miraculoase în tratamentele naturiste.

post_thumb_preview
Grădina de legume

În grădina de legume se pot înființa din nou culturile de ridichi, salată, ierburi aromatice, ce vor fi ideale pentru consumul imediat. Pentru culturile de iarnă, este favorabil să le acordați atenție prin curățarea solului din jurul acestora.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Paturile de flori vor necesita o atenție sporită. Azi te poți ocupa de slăbirea și mulcirea solului, tratarea plantelor împotriva dăunătorilor, dar și de tăierea florilor pentru a forma buchetele ce-și vor păstra prospețimea o lungă perioadă de timp. Uită de transplantare, irigare și fertilizare.

post_thumb_preview
Pentru casă

Pregătește fructele pentru uscare și preparare în vederea depozitării pe timpul iernii. Cele mai de succes preparate sunt compoturile, dulceața, siropurile sau vinul de casă.

Recomandarea zilei

Luna în scădere a trecut sub semnul Vărsătorului, care este un semn de infertilitate. Plantele cultivate sub acest semn nu germinează bine și se înrădăcinează cu dificultate, iar multe mor. Însă plantele care supravietuiesc au flori și fructe frumoase.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 665
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier