Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 8 iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este timpul ideal pentru plantarea arborilor și arbuștilor ce vor deveni rezistenți la condițiile meteorologice nefavorabile – temperaturi scăzute și intemperii – având un randament maxim de creștere. Se recomandă slăbirea solului în jurul rădăcinii sau transplantarea.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Culturile din grădina de legume așteaptă să ca roadele să fie culese și pregătite pentru conservarea pe timpul iernii. Este permis orice tip de activitate cu privire șa îngrijirea culturilor de grădină, exceptând transplantarea acestora. Cartofii timpurii pot fi săpați.

post_thumb_preview
Grădina de flori

O zi ideală pentru descoperirea bulbilor, inocularea și tăierea florilor pentru transport sau pregătirea aranjamentelor florale. De asemenea te poți ocupa de irigarea moderată, îndepărtarea buruienilor și fertilizarea solului.

post_thumb_preview
Pentru casă

Azi se culeg recoltele suculente și delicioase, perfecte pentru pregătirea delicateselor pe timp de iarnă, fie prin conservare, stoarcere sau uscare. Plantele de interior vor avea nevoie de aceeași îngrijire pe care le-o acorzi celor din grădina de flori. Se pot planta bulbi noi de flori.

Recomandarea zilei

Luna este în scădere, sub semnul Vărsătorului infertil. Se recomandă să te abții de la însămânțare, plantare, transplantare sub acest semn: plantele vor încolți slab și este dificil să se înrădăcineze, se vor dovedi fragile și cu randament redus.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 648
(Voturi: 1, Evaluare: 2.0)
mc visa paypal fancurier