Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 9 iulie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Azi se pot planta cu succes arbori și arbuști decorativi sau fructiferi, ce-și vor dezvolta puternic rădăcinile, dobândind o rezistență ridicată la intemperii și condiții nefavorabile de mediu. Nu este bine să transplantezi alte culturi.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Orice activitate de îngrijire a plantelor de grădină va aduce beneficii culturilor existente, exceptând slăbirea solului în zona rădăcinilor sau transplantarea. Dacă dorești să împrospătezi culturile de legume, se poate realiza însămânțarea cepei, salatelor, ridichilor, ce vor produce timpuriu, putând fi consumate imediat.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În grădina ta de flori este momentul ideal pentru săparea bulbilor, formarea tufelor de flori prin tăiere, cât și pregătirea acestora pentru alcătuirea buchetelor naturale. Pentru a spori dezvoltarea lor este o zi prielnică pentru plivire, fertilizare și udare moderată.

post_thumb_preview
Pentru casă

În planul zilei de azi poți include și activitățile culinare. Recoltele de fructe sunt gata pentru a fi preparate pentru a-ți asigura delicatesele pe timpul iernii. Prepară în casă în cel mai natural și sănătos mod, de la gemuri, compoturi, siropuri, până la vin de casă. Ele se pot depozita atât prin uscare cât și prin înghețare.

Recomandarea zilei

Luna în scădere a trecut în Pești. Semnul este favorabil pentru însămânțare, plantare, transplantare, oferă plantelor rădăcini puternice, tulpini scurte stabile, o abundență de fructe gustoase, dar nepotrivite pentru depozitare.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 639
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier