Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 1 mai 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Tratează plantațiile împotriva bolilor și dăunătorilor și aerisește solul prin săpare, distrugând buruienile. Plantează culturi fructifere și ornamentale și aplică soluțiile necesare pentru o bună dezvoltare. Tunderea copacilor și fertilizarea lor sunt de asemenea activități benefice.  

post_thumb_preview
Grădina de legume

Din culturile de grădină, cele mai prolifice sunt cele de cartofi. Udarea și fertilizarea sunt întotdeauna benefice. Realizează activități de combatere a buruienilor, bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Lucrările recomandate sunt: plantarea și însămânțarea plantelor decorative cu flori, înrădăcinarea butașilor, altoirea, tăierea florilor pentru buchete, amenajarea peluzelor, săparea tuberculilor și bulbilor și combaterea bolilor și dăunătorilor. Nu se recomandă să efectuați lucrări care vizează rădăcinile.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi prielnică pentru realizarea activităților creative. Decorarea și amenajarea camerelor vor avea un real succes azi, inclusiv activitățile de restaurare a pieselor de mobilier. Pot fi plantate și plantele de interior, ca de exemplu muscatele sau mimozele.

Recomandarea zilei

 Prima zi a lunii mai se află sub semnul zodiacal al Fecioarei fertile. Semănarea și plantarea culturilor sunt cele mai recomandate activități.

Publicat de: 16 dec 2022
Vizualizări: 870
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier