Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 3 mai 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi superbă pentru a te ocupa de grădinărit. Îndepărtează lăstarii vechi și uscați ai culturilor, elimină buruienile și protejează plantele împotriva bolilor și dăunătorilor, prin aplicarea substanțelor speciale. Nu sunt indicate activitățile ca plantarea, transplantarea, tăierea, irigarea și fertilizarea.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Nu este o zi bună pentru a planta și transplanta, iar irigarea și fertilizarea plantelor vor trebui amânate. Este permis însă să însămânțezi culturi noi de ridichi, salată și ceapă verde. Ai grijă de calitatea solului prin eliminarea buruienilor, dar acordă atenție și protejării culturilor împotriva bolilor și dăunătorilor. 

post_thumb_preview
Grădina de flori

Evită lucrările care nu sunt recomandate în grădină, iar dacă te gândești să schimb locul plantelor, este permisă mutarea lor din teren deschis în ghivece. Energia zilei de azi este benefică pentru a îngriji culturile de plante ornamentale, cât și pentru tăierea florilor, ce vor avea o bună rezistență timp îndelungat. 

post_thumb_preview
Pentru casă

Dacă te gândești la activități casnice, trebuie să te gândești încă de dimineață la planurile ce vor fi duse la bun sfârșit până la lăsarea serii. Fă curățenie, aspiră sau spală, iar dacă îți face plăcere, pregătește preparatele preferate în cupotorul casei.

Recomandarea zilei

Luna în creștere sub semnul zodiacal al Balanței aduce influențe pozitive asupra culturilor. Acestea se vor dezvolta rapid, iar recoltele lor vor fi bogate. Se recomandă plantarea noilor culturi.

Publicat de: 16 dec 2022
Vizualizări: 956
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier