Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 mai 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Azi este una dintre cele mai dificile zile din ciclul lunar. Poți înlătura prin tăiere ramurile bolnave, uscate și deteriorate ale culturilor horticole și poți aplica tratamentele indicate în vederea combaterii bolilor și dăunătorilor. Abține-te de la plantare și transplantare totodată.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi foarte potrivită pentru udarea culturilor de legume, tratându-le și împotriva dăunătorilor și a bolilor specifice. Este posibil să slăbești solul în afara sistemului radicular. Datorită apropierii lunii noi, plantarea și transplantarea răsadurilor nu sunt favorabile azi.

post_thumb_preview
Grădina de flori

4 mai este ziua lunii noi, ceea ce implică renunțarea la activitățile de plantare și transplantare. Ocupă-te de îngrijirea culturilor existente prin udare și fertilizare, dar și de protejarea lor prin pulverizarea cu substanțe împotriva bolilor și dăunătorilor. Slăbește solul din grădina decorativă cu atenție, pentru a nu răni sistemul radicular.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este un timp potrivit pentru treburile casnice ușoare: o mică curățenie, decorarea camerelor și organizarea dulapurilor, cât și îngrijirea micii grădini de interior. Dacă este necesar pot fi aplicate și susbtanțe împotriva bolilor și dăunătorilor pentru protecția lor.

Recomandarea zilei

Luna se află în continuare sub semnul zodiacal al Balanței, ceea ce înseamnă că plantele vor dobândi o rezistență mai mare la boli și dăunători. 

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 886
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier