Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 mai 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Azi este una dintre cele mai dificile zile din ciclul lunar. Poți înlătura prin tăiere ramurile bolnave, uscate și deteriorate ale culturilor horticole și poți aplica tratamentele indicate în vederea combaterii bolilor și dăunătorilor. Abține-te de la plantare și transplantare totodată.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Este o zi foarte potrivită pentru udarea culturilor de legume, tratându-le și împotriva dăunătorilor și a bolilor specifice. Este posibil să slăbești solul în afara sistemului radicular. Datorită apropierii lunii noi, plantarea și transplantarea răsadurilor nu sunt favorabile azi.

post_thumb_preview
Grădina de flori

4 mai este ziua lunii noi, ceea ce implică renunțarea la activitățile de plantare și transplantare. Ocupă-te de îngrijirea culturilor existente prin udare și fertilizare, dar și de protejarea lor prin pulverizarea cu substanțe împotriva bolilor și dăunătorilor. Slăbește solul din grădina decorativă cu atenție, pentru a nu răni sistemul radicular.

post_thumb_preview
Plante de interior

Este un timp potrivit pentru treburile casnice ușoare: o mică curățenie, decorarea camerelor și organizarea dulapurilor, cât și îngrijirea micii grădini de interior. Dacă este necesar pot fi aplicate și susbtanțe împotriva bolilor și dăunătorilor pentru protecția lor.

Pentru începători!

Luna se află în continuare sub semnul zodiacal al Vărsătorului, ceea ce înseamnă că plantele vor dobândi o rezistență mai mare la boli și dăunători. 

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 495
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .