Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 5 mai 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Datorită prezenței lunii noi, plantele sunt foarte sensibile și pot fi ușor rănite, astfel că nu se recomandă manipularea lor. Cu toate acestea, este indicat să vaă ocupați de tăierea și îndepărtarea ramurilor și vârfurilor uscate, pentru a restabilii sănătatea plantelor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Culturile de grădină sunt foarte vulnerabile azi, nefiind recomandată niciun fel de activitate ce vizează manipularea plantelor. Amână plantarea și transplantarea materialului săditor. Te poți ocupa de îngrijirea terenului și de planificarea unui nou spațiu de plantare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

În ceea ce privește grădina decorativă, plantele ornamentale și florile vor trebui lăsate să se odihnească, pentru a evita rănirea sistemului radicular și a celui aerian. Plantele perene, ce formează liane lung, pot fi ajutate prin eliminarea lăstarilor vechi și bolnavi.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi potrivită pentru desfășurarea activităților ușoare din jurul gospodăriei: fă curățenie, sortează lucrurile din dulap și scapă de cele care nu-ți mai sunt de folos. Nu se recomandă coacerea în cuptor și îngrijirea plantelor de interior.

Recomandarea zilei

Luna în Scorpion conferă plantelor însămânțate (plantate) o recoltă abundentă, care nu este potrivită pentru depozitarea sau recoltarea pe termen lung.

Publicat de: 16 dec 2022
Vizualizări: 743
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier