Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 6 mai 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Această zi este încă puternic influențată de luna nouă, ceea ce înseamnă că plantarea pomilor fructiferi nu este indicată. În schimb poți planta culturile de arbuști fructiferi și cele ce formează tufe cu liane: viță de vie, căpșuni, etc. Tratamentele de combatere a bolilor și dăunătorilor vor fi foarte eficiente.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Dacă este posibil, îți recomandăm ca azi să te abții de la înființarea noilor culturi, care riscă să fie influențate negativ de prezența lunii noi și a fertilității scăzute a Gemenilor. Acordă atenție plivitului și slăbirii solului, cât și combaterii bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Nu se recomandă plantarea și transplantarea florilor și a plantelor ornamentale. Este posibilă cultivarea culturilor decorative ce formează liane cățărătoare. Slăbește solul și aplică tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi perfectă pentru a te ocupa de gospodărie. Activitățile favorabile sunt gătitul, spălatul ferestrelor, curățenia, în locuință, cât și curățarea terenului din grădină prin arderea gunoaielor.

Recomandarea zilei

Luna este în scădere sub semnul Scorpionului. La semănatul (plantarea) sub acest semn, plantele dau un randament mai bun și fructe gustoase.

Publicat de: 16 dec 2022
Vizualizări: 784
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier