Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 6 mai 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Această zi este încă puternic influențată de luna nouă, ceea ce înseamnă că plantarea pomilor fructiferi nu este indicată. În schimb poți planta culturile de arbuști fructiferi și cele ce formează tufe cu liane: viță de vie, căpșuni, etc. Tratamentele de combatere a bolilor și dăunătorilor vor fi foarte eficiente.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Dacă este posibil, îți recomandăm ca azi să te abții de la înființarea noilor culturi, care riscă să fie influențate negativ de prezența lunii noi și a fertilității scăzute a Gemenilor. Acordă atenție plivitului și slăbirii solului, cât și combaterii bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Nu se recomandă plantarea și transplantarea florilor și a plantelor ornamentale. Este posibilă cultivarea culturilor decorative ce formează liane cățărătoare. Slăbește solul și aplică tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Plante de interior

Este o zi perfectă pentru a te ocupa de gospodărie. Activitățile favorabile sunt gătitul, spălatul ferestrelor, curățenia, în locuință, cât și curățarea terenului din grădină prin arderea gunoaielor.

Pentru începători!

Luna este în scădere sub semnul Peștilor. La semănatul (plantarea) sub acest semn, plantele dau un randament mai bun și fructe gustoase.

Publicat de: 30 ian 2022
Vizualizări: 464
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .