Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 1 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Măsurile preventive pentru combaterea bolilor și dăunătorilor ce pot apărea în cazul culturilor de grădină constă în eliminarea buruienilor, slăbirea și mulcirea solului din jurul plantelor și cositul ierbii (iarba cosită putând fi utilizată pentru mulcire).

post_thumb_preview
Grădina de legume

În timpul zilei se poate efectua plivitul și slăbirea solului, cât și procesele de stimulare a sistemului radicular prin irigare, adăugarea îngrășămintelor și înlăturarea părților bolnave ale plantelor. Este bine ca recoltarea culturilor de legume să aibă loc tot în acest timp. Este șu un timp excelent pentru plantare și însămânțare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este un moment ideal pentru plantarea culturilor de flori, în special în scopul obținerii unei selecții neobișnuite de forme și culori cu adevărat spectaculoase. Pentru a spori creșterea și îngroșarea tufelor, este bine ca bulbii să fie împrospătați și lăstarii vechi să fie tăiați.

post_thumb_preview
Pentru casă

Rezultatele sunt extraordinare în ceea ce privește plantarea florilor în ghivece. Utilizând ghidul de plantare pentru grădină, florile vor avea un randament excelent, ele putând fi de asemenea transplantate ulterior în teren deschis.

Recomandarea zilei

Rădăcinile slabe, aspectul fragil și randamentul scăzut, sunt caracteristici ale plantelor cultivate sau transplantate fără a lua la cunoștință condițiile esențiale de plantare și îngrijire ale acestei perioade. Urmărește sfaturile și recomandările de pe blogul GrădinaMax.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 1250
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
mc visa paypal fancurier