Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 10 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Dacă vremea e secetoasă, ocupă-te de udarea plantelor și a peluzei. Curăță grădina de buruieni, cosește iarba și taie lăstarii vechi. Este favorabilă plantarea culturilor de grădină. Evită transplantarea.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Azi este o zi ideală pentru irigare, fertilizare, dar și pentru recoltarea cepei, usturoiului, verdețurilor și a ridichilor, ce se vor preta depozitării pe termen lung. Dacă este necesară slăbirea solului, acționează cu atenție: nu este permisă deteriorarea sistemului radicular.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Concentrează-ți atenția pentru îngrijirea grădinii de flori: se recomandă fertilizarea și udarea florilor și a gazonului, săparea bulbilor și tăierea florilor pentru formarea buchetelor. Evită transplantarea culturilor florale.

post_thumb_preview
Pentru casă

Prepară bunătăți în bucătărie, bucură-te de timpul petrecut acasă și dedică-l și reamenajării mobilei și redecorării camerelor. Ocupă-te azi și de plantele de pe pervazul ferestrei. Seara rezervă-ți timp pentru relaxare la un film sau pentru o plimbare în aer liber.

Recomandarea zilei

Luna se află în semnul Balanței. Acest aspect aduce influențe asupra culturilor semănate azi, care vor oferi recolte bogate, excelente pentru conservare. Plantele vor avea o rezistență crescută la temperaturile ridicate ale verii.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 1093
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier