Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 3 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Zi favorabilă pentru procesele de irigare și fertilizare, în special cu îngrășăminte organice, însă acestea trebuie realizate cu moderație. De asemenea pot fi efectuate plantarea pomilor și a arbuștilor fructiferi, a butașilor, inocularea și curățarea plantelor prin tăiere. Nu se utilizează substanțele chimice!

post_thumb_preview
Grădina de legume

Solul poate fi curățat de buruieni, fiind ideală aplicarea dozată a îngrășămintelor, irigarea moderată și îngrijirea culturilor de roșii, ardei și vinete, ce va favoriza recoltele. Se pot semăna repetat culturi de ridiche, mărar, etc.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi perfectă pentru dezvoltarea florilor. Plantează bulbi, tuberculi sau răsaduri de flori, dar și butași de trandafiri de vară, ce-ți vor înfrumuseța grădina. De asemenea se pot amenaja și grădinile de plante ornamentale, dar fără a utiliza substanțe chimice.

post_thumb_preview
Pentru casă

Dacă ai început să te bucuri de recoltele de fructe, este o zi numai bună pentru a pregăti compoturile și gemurile pentru cămara de iarnă. În cazul în care ai o grădină de flori amenajată în interiorul casei tale, este ideal să o dezvolți plantând noi specii. Procesul de plantare este același ca în cazul cultivării în teren deschis.

Recomandarea zilei

Luna se află azi sub semnul Racului. Această fază a lunii favorizează majoritatea lucrărilor în grădină. De asemenea îți poți face necesarul pentru plantarea de primăvară, pentru a trece la treabă imediat ce vremea îți permite.

Publicat de: 29 noi 2021
Vizualizări: 810
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier