Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 3 martie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Zi favorabilă pentru procesele de irigare și fertilizare, în special cu îngrășăminte organice, însă acestea trebuie realizate cu moderație. De asemenea pot fi efectuate plantarea pomilor și a arbuștilor fructiferi, a butașilor, inocularea și curățarea plantelor prin tăiere. Nu se utilizează substanțele chimice!

post_thumb_preview
Grădina urbană

Solul poate fi curățat de buruieni, fiind ideală aplicarea dozată a îngrășămintelor, irigarea moderată și îngrijirea culturilor de roșii, ardei și vinete, ce va favoriza recoltele. Se pot semăna repetat culturi de ridiche, mărar, etc.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi perfectă pentru dezvoltarea florilor. Plantează bulbi, tuberculi sau răsaduri de flori, dar și butași de trandafiri de vară, ce-ți vor înfrumuseța grădina. De asemenea se pot amenaja și grădinile de plante ornamentale, dar fără a utiliza substanțe chimice.

post_thumb_preview
Plante de interior

Dacă ai început să te bucuri de recoltele de fructe, este o zi numai bună pentru a pregăti compoturile și gemurile pentru cămara de iarnă. În cazul în care ai o grădină de flori amenajată în interiorul casei tale, este ideal să o dezvolți plantând noi specii. Procesul de plantare este același ca în cazul cultivării în teren deschis.

Pentru începători!

Luna se află azi sub semnul Vărsătorului. Culturile plantate azi nu vor fi satisfăcătoare, nici din punct de vedere al dezvoltării, nici în ceea ce privește recoltele.

Publicat de: 29 noi 2021
Vizualizări: 453
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .