Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 martie 2022

post_thumb_preview
Calendarul grădinarului

Astăzi este permisă irigarea, fertilizarea și non-înrădăcinarea minerală, respectând indicațiile de strictețe. Vaccinările și tratarea plantelor este posibilă, însă fără a utiliza substanțele chimice.

post_thumb_preview
Grădina urbană

Este o zi perfectă pentru munca în grădină. Se acordă o mare atenție la formarea culturilor de ardei, vinete și roșii, dar și celor de ceapă și usturoi care trebuie plivite și curățate de dăunători. În spațiile libere se pot planta semințe de ridichi sau ierburi aromatice.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Pentru prinderea lăstarilor și dezvoltarea tufelor culturilor existente, se recomandă irigarea moderată, cât și aplicarea îngrășămintelor. Pentru a preveni și combate bolile și dăunătorii se pot aplica tratamente specializate plantelor. Eliminați resturile plantelor, cât și părțile uscate și bolnave ale acestora.

post_thumb_preview
Plante de interior

Este cel mai bun moment pentru prepararea compoturilor, gemurilor sau a vinurilor de casă. În acest timp se pot realiza amenajările de interior, plantând noi specii de plante ornamentale pentru a completă decorul casei tale.

Pentru începători!

Luna în Vărsător nu favorizează fertilitatea plantelor. Semănatul în această perioadă nu permite formarea rădăcinilor puternice, stabile, cât nici obținerea unor recolte abundente de fructe suculente și delicioase.

Publicat de: 29 noi 2021
Vizualizări: 421
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .