Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 4 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Astăzi este permisă irigarea culturilor și curățarea terenului de buruieni și de crengile uscate rămase sub zăpadă. Este o zi perfectă pentru a începe planificarea sezonului de primăvară și pentru a te asigura că ai la dispoziție toate materialele necesare pentru grădinărit. Trebuie doar să te înarmezi cu multă răbdare.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este o zi perfectă pentru munca în grădină. Se acordă o mare atenție la formarea culturilor de ardei, vinete și roșii, dar și celor de ceapă și usturoi care trebuie plivite și curățate de dăunători. În spațiile libere se pot planta semințe de ridichi sau ierburi aromatice. Pentru a le asigura o bună dezvoltare, este indicat să elimini toate buruienile.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Pentru prinderea lăstarilor și dezvoltarea tufelor culturilor existente, se recomandă irigarea moderată, cât și aplicarea îngrășămintelor. Pentru a preveni și combate bolile și dăunătorii se pot aplica tratamente specializate plantelor. Eliminați resturile plantelor, cât și părțile uscate și bolnave ale acestora.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este cel mai bun moment pentru prepararea compoturilor, gemurilor sau a vinurilor de casă. În acest timp se pot realiza amenajările de interior, plantând noi specii de plante ornamentale pentru a completă decorul casei tale.

Recomandarea zilei

Luna în Leu nu favorizează fertilitatea plantelor. Este recomandată înființarea noilor culturi de plante fructifere, care promit recolte uriașe și calitative în sezonul care urmează. Ai grijă și de curățenia casei și reîmprospătează aerul.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 780
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier