Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 5 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Plantarea și transplantarea sunt favorabile în prezent, în special în ceea ce privește culturile de plante fructifere.. Lucrări recomandate în grădină: recoltarea fructelor, colectarea semințelor, modelarea și formarea coroanelor și mulcirea solului. Sunt eficiente și procesele pentru prevenirea și tratarea bolilor și dăunătorilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Eforturile zilei de azi se concentrează doar asupra activității de colectare a fructelor și semințelor. De asemenea acordă îngrijirea și culturilor legumicole, curățând terenul din jurul acestora. Evită procesul de irigare și fertilizare. Este de preferat să cureți grădina de buruieni și de rămășițele uscate de sub zăpada ce s-a topit.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este o zi de succes pentru săparea bulbilor și a tuberculilor, cât și pentru tăierea părților uscate a plantelor, slăbirea solului și mulcirea terenului. Curăță terenul de buruieni și de plantele uscate care împiedică dezvoltarea armonioasă a plantelor. Dacă ai grijă ca ele să aibă parte de mediu prielnic de creștere, te vei putea bucura de cele mai frumoase plante ornamentale.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi ideală pentru a face curat în gospodărie: spală rufele și geamurile, șterge praful și reamenajează piesele de mobilier. Nu este indicat să te ocupi de preparatele prin coacere, deoarece acestea nu vor avea un rezultat satisfăcător. Vremea începe să se încălzească, așa că este indicat să faci mișcare în aer liber - hrană pentru suflet.

Recomandarea zilei

Influența lunii în creștere încă se face simțită, aceasta fiind o perioadă favorabilă pentru a desfășura activitățile necesare din grădină. Pe lângă gospodărie este indicat să te eliberezi și de treburile casnice, însă să-ți faci timp și pentru hobby-urile tale.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 867
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier