Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 9 martie 2023

post_thumb_preview
Activități generale

Azi nu este un timp favorabil pentru activitățile de plantare însă te poți ocupa de transplantarea culturilor, modelarea tufelor prin tăiere, cât și de udarea și fertilizarea solului. Acordă atenție pregătirii terenului pentru plantarea de primăvară, combate dăunătorii și înlătură buruienile.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Lucrări recomandate: recoltarea legumelor și a semințelor, săparea rădăcinilor, slăbirea solului, fertilizarea și tratarea dăunătorilor. Irigarea, plantarea și transplantarea vor fi amânate.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Grădina decorativă necesită atenție. Concentrează-ți energia pe pregătirea terenului pentru plantarea bulbilor de toamnă, înlătură resturile vegetale și buruienile și aplică tratamentele necesare pentru combaterea dăunătorilor. Nu este recomandată fertilizarea lichidă sau udarea abundentă.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi ideală pentru activitatea în bucătărie. Depozitează recoltele de fructe prin uscare sau congelare, pregătește sucuri naturale sau prepară delicatese de patiserie prin coacere. Plantele de interior au nevoie de schimbarea solului din ghiveci. Urmărește indicațiile de îngrijire aferente grădinii de flori.

Recomandarea zilei

Luna în Balanță influențează ușor negativ culturile înființate azi, astfel ele nu vor avea o capacitate ridicată de producție. Dedică timpul zilei de azi, doar activităților de îngrijire și prelucrare a terenului și culturilor.

Publicat de: 24 noi 2022
Vizualizări: 815
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier