Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 1 Noiembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Ultima lună a toamnei debutează invitându-ne la ultimele activități de pregătire a grădinii pentru iarnă: modelează coroana tufelor prin tăiere, pregătește terenul pentru cultivare, îngrijește culturile și aplică tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, dar evită irigarea și fertilizarea solului.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Lucrări recomandate: săparea culturilor de legume, aplicând materialele organice, mulcirea solului, dezinfectarea serelor și eliminarea buruienilor și a agenților patogeni. Nu aplica îngrășăminte și amână udarea.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Este un moment prielnic pentru a colecta semințele și a săpa bulbii pentru depozitarea lor. Florile pot fi tăiate pentru a fi folosite în alcătuirea buchetelor sau pentru a le pregăti pentru transport. Tunde gazonul și pregătește grădina decorativă pentru sezonul rece.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi ideală pentru desfășurarea treburilor casnice, însă încearcă să nu te supraaglomerezi. Concentrează-te fie pe activitățile de curățenie și amenajare a locuinței, fie pe gătit și prepararea conservelor pentru cămara de iarnă. Dedică atenție și plantelor de interior.

Recomandarea zilei

Luna în Fecioară nu favorizează plantarea, deoarece culturile înființate azi, riscă să nu se dezvolte conform așteptărilor. Nu îți risipi energia zilei de azi, deoarece aceasta poate fi în zadar. 

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 920
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier