Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 11 Noiembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Timpul zilei de azi este favorabil pentru plantarea arbuștilor și pomilor, precum și pentru altoirea lor, irigarea și aplicarea îngrășămintelor minerale. Plantele iubitoare de căldură vor putea fi mutate într-un loc protejat de temperaturile foarte scăzute.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Grădina de legume este pregătită pentru înființarea unor noi culturi de morcovi, pătrunjel, mărar și alte soiuri ce se adaptează ușor condițiilor de iarnă. Soiurile mai sensibile vor putea fi amplasate în sere sau chiar în incinta casei, pe pervazul ferestrei.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Dedică atenție pregătirii culturilor ornamentale, curățând și săpând terenul din jurul acestora, aplicând îngrășămintele naturale, cât și tratamentele împotriva bolilor și dăunătorilor. Tăierea fitosanitară va fi de asemenea favorabilă în această perioadă.

post_thumb_preview
Pentru casă

Una dintre principalele activități în incinta casei va fi cea de îngrijire a plantelor de interior, putând chiar să plantezi noi soiuri de flori. Nu se recomandă spălatul hainelor sau curățenia generală în gospodărie.

Recomandarea zilei

Luna se află azi în Pești, ceea ce este un semn al fertilității medii, asigurând o creștere excelentă a culturilor de semințe plantate azi. Recoltele pomilor și arbuștilor fructiferi își vor păstra calitățile.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 863
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier