Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 12 Noiembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este perioada favorabilă recoltării culturilor de fructe, dar și activităților de tratare și combatere a bolilor și dăunătorilor ce pot fi prezente în această perioadă. Aplică îngrășămintele pe bază de substanțe minerale și protejează culturile de temperaturile foarte scăzute.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Ziua este ideală pentru a planta noi culturi de sfeclă, morcovi, ridichi, mărar sau pătrunjel. Solul trebuie izolat prin aplicare mulciului sau a rumegușului, care vor proteja culturile de frigul iernii. Nu se recomandă tăierea.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Florile și plantele ornamentale vor putea beneficia de lucrările de protejare împotriva temperaturilor scăzute. Unele culturi vor avea nevoie de stratificare, iar altele de tăiere, sau aplicare a îngrășămintelor. Evită activitățile ce vizează prelucrarea sistemului radicular.

post_thumb_preview
Pentru casă

Curățenia generală în locuință va trebui amânată. Dedică-ți timpul îngrijirii și cultivării plantelor de interior. Acestea vor putea fi curățate, tăiate și tratate împotriva bolilor și dăunătorilor.

Recomandarea zilei

Luna în Pești favorizează obținerea unor recolte bogate, produse de culturile înființate azi. Ele vor dobândi o rezistență ridicată împotriva bolilor, dăunătorilor.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 944
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier