Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 18 Noiembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Curăță trunchiurile copacilor de scoarța uscată și exfoliată și înlătură ramurile bolnave prin tăiere. Este favorabilă irigarea și administrarea îngrășămintelor minerale, în cantități moderate. Nu se recomandă tratamentele împotriva dăunătorilor, prin pulverizare.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este un moment ideal pentru a semăna noi culturi de legume în sere. În grădina de pe pervazul ferestrei, te vei putea ocupa de plantarea unor soiuri de legume, ce se pretează dezvoltării în ghivece. Abține-te de la tăiere și pulverizare.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Dacă iubești florile, trebuie să profiți de acest moment pentru a planta soiurile potrivite sezonului de iarnă, în special cele perene. Solul are și el nevoie de îngrijire, fiind benefică aplicarea pansamentelor ce vor proteja terenul de temperaturile scăzute ale iernii.

post_thumb_preview
Pentru casă

Activitățile casnice de rutină vor avea un real succes azi: curățenia, spălarea și reamenajarea locuinței. Este un moment bun și pentru gătit, în special pentru prepararea deliciilor în cuptor. Pentru plantele de interior efectuează irigarea și aplicare îngrășămintelor minerale.

Recomandarea zilei

Azi, Luna în creștere aflată sub semnul zodiacal al Taurului, aduce influențe benefice culturilor. Acestea vor avea un grad ridicat de productivitate, oferind recolte bogate și gustoase. Poți semăna noi soiuri de legume și ierburi aromatice.

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 617
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier