Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 28 Noiembrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Pregătește solul și plantele pentru perioada de iarnă: combate bolile și dăunătorii, taie lăstarii vechi și uscați, sapă și curăță terenul și aplică mulciul. Plantarea este recomandată pe parcursul zilei de azi.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Continuă cultivarea solului de toamnă, aplică îngrășămintele adecvate și mulcește solul la baza culturilor, pentru a le pregăti de iarnă. Pregătește un loc pentru depozitarea culturilor sensibile la ger sau înființează culturi la ghiveci, ce pot fi ulterior transplantate.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Activități recomandate: realizarea tăierilor pentru formarea și modelarea tufelor arbuștilor, cât și plantarea culturilor ornamentale în sere, pentru a obține o înflorirea timpurie. Taie florile pentru crearea buchetelor și înființează noi culturi prin înmulțirea răsadurilor.

post_thumb_preview
Pentru casă

Este o zi bună pentru activitățile din incinta locuinței: redecorează, fă curățenie generală, scapă de lucrurile inutile și împrospătează aspectul casei prin plantarea soiurilor ornamentale. Dacă-ți face plăcere, pregătește delicii în cuptor.

Recomandarea zilei

Luna în scădere, în Fecioară, aduce semne de productivitate scăzută în cazul culturilor înființate azi. Îngrijește plantele, remodelând structura lor prin tăiere. 

Publicat de: 02 iun 2022
Vizualizări: 772
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier