Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Calendarul lunar al grădinarului - 16 Octombrie 2024

post_thumb_preview
Activități generale

Este o zi perfectă pentru a continua pregătirea grădinii pentru iarnă: irigă culturile, aplică tratamentele de combatere a bolilor și dăunătorilor, acoperă plantele cu folie sau paie. Nu se recomandă slăbirea solului în jurul rădăcinilor.

post_thumb_preview
Grădina de legume

Este bine să pregătești un compost obținut din minerale și resturi vegetale colectate de la culturile din grădină. Ai grijă de controlul dăunătorilor și de nivelul de umiditate a solului. Elimină buruienile.

post_thumb_preview
Grădina de flori

Plantează azi bulbi de flori perene și anuale, precum zambile și narcise, cât și răsaduri și butași de plante ornamentale. Aplică îngrășămintele recomandate, însă ai grijă să nu deteriorezi sistemul radicular prin manipularea solului.

post_thumb_preview
Pentru casă

Ziua de azi favorizează treburile casnice. Vei putea duce la bun sfârșit activitățile planificate, recomandările vizând și prepararea bunătăților pentru sezonul de iarnă.

Recomandarea zilei

Luna în Pești indică efectuarea tuturor activităților de grădinărit, cu excepția celor care vizează manipularea rădăcinilor. Culturile plantate azi se vor dezvolta viguros și rapid.

Publicat de: 01 mai 2022
Vizualizări: 736
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier